امروز چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳
اگر به یک وب سایت یا فروشگاه رایگان با فضای نامحدود و امکانات فراوان نیاز دارید بی درنگ دکمه زیر را کلیک نمایید.
ایجاد وب سایت یادسته بندی سایت
محبوب ترین ها
پرفروش ترین ها
برچسب های مهم
پیوند ها
عنوان: اكستازی چيست
فرمت: word
شامل: مقدمه،توضیحات می باشد.
هزینه دانلود: رایگان (متن کامل مقاله را از همین جا می توانید مطالعه نمایید در صورتیکه به فایل word آن نیاز دارید می توانید از انتهای همین صفحه خرید و دانلود نمایید.)
-------------------
متن کامل مقاله اكستازی چيست :
قرص اکس
اکستيسی چيست ؟! ...
اکتيسی ، قرصی است حاصل تركيب شيميائی « MDMA 3.4 » ، يا « متيلن دی اكسی مت آمفتامين » ، كه به نامهاي « اکستيسی » ، « اكستاسی » ، اكستازی » ، « XTC ( اکس. تی . سی ) » ، « E ( ای ) » ، و « X ( اکس ) » هم معروف است. اين قرص در ايران به نام « قرص شادی » هم شناخته مي شود. اين ماده در سال 1914 ميلادی در آلمان به عنوان داروی كم كننده ی اشتها مورد استفاده قرار گرفت ، كه به علت اثرات آن از رده ی مصرف خارج شد. در دهه ی 70 ميلادي ، اين دارو كاربرد مجدد يافت و در « روان درمانی » ، براي كمک به بيان احساسات بيماران استفاده شد ، كه در سال 1984 ميلادی ، با اثبات اثرات مخرب و زيان آور آن بر روي مغز حيوانات آزمايشگاهي ، دوباره از رده ی مصرف خارج گرديد. در سال 1985 ميلادی ، در آمريكا مصرف آن ممنوع اعلام شد. در سالهاي اخير مصرف آن در آمريكا ، در پارتي هاي شبانه ی موسوم به « Raves » به شدت افزايش يافته است ، كه باعث نگراني دولت آمريكا شده است. در دوره ی زماني خاصي در اروپا ، مصرف اين مواد انرژي زا و شادي بخش ، براي كاهش مصرف ساير مواد مخدر مثل هروئين تشويق شده است ، بطوريكه مصرف آن در اروپا در سال 1995 ميلادی ، از 500 هزار قرص در سال ، به 30 ميليون قرص در دو سال بعد افزايش يافت.
2 درصد از مردم آمريكا ، برای حداقل يكبار اين تركيب را امتحان کرده اند ، و حداقل 7/11 درصد دانش آموزان سال آخر دبيرستان در آمريكا ، يكبار « اكس » مصرف نموده اند. مصرف اين قرصها در ايران به خصوص در يكسال اخير در پارتي هاي شبانه به شدت افزايش يافته است ، و جوانان تحصيل كرده و مرفه ، مصرف كنندگان اصلي اين داروهای مخدر را تشکيل ميدهند. ميزان مراجعه به اورژانس ها در آمريكا ، در اثر سوء مصرف اين دارو به شدت افزايش يافته است. ( از 1143 مورد در سال 1998 ميلادی ، به 4511 مورد در سال 2000 ميلادی )؛ از اينرو لازم است عموم مردم و بخصوص نسل جوان و پزشكان ايرانی ، با اثرات سوء مصرف اين داروی به اصطلاح شادی بخش آشنا شوند.
همچنانكه ذكر خواهد شد ، مشكل اصلي در مصرف اين مواد ، عوارض مزمن آن مي باشد. عوارض حاد مصرف ، بيشتر در مرتبه ی اول مصرف ، و در صورت تداخل با بعضي داروهاي ضد افسردگي پيش مي آيد.
خطر مصرف :
1- اكستازی باعث ايجاد عوارض مغزی در طولانی مدت می شود.
2- حتی يكبار مصرف اكستازی باعث ايجاد عوارض در بلند مدت می شود.
3- خطر مرگ در اثر مصرف اكستازی وجود دارد.
4- با نهايت تأسف ، ميزان مصرف اكستازی در ايران بشدت در حال افزايش است.
5- اكثر كسانی كه اين قرص ها را مصرف می كنند ، از عوارض سوء و خطرناک ناشی از مصرف آن آگاه نيستند.ثرات منفی شديد:
اثرات شديد احساسی، اختلال خواب، كابوسهای شبانه حملات ناگهانی اضطراب (Panic Attack)، ديوانگي (Psychosis)
انقباض شديد فك و پارگی زبان در اثر فك زدنهای طولانی (Trisma){در صورت بروز این حالت باید از آمپول دیازپام و یا قرصهای خوراکی آن استفاده کرد.
عدم تمركز، فراموشی، اختلال در يادگيری (Confusion)
افزايش دمای بدن و كاهش آب بدن (در پارتیهايی كه اين دارو مصرف میشود افراد مجبور به مصرف آب فراوان و مكرر هستند و اين مساله خطرات خاص خود را به دنبال دارد).
اختلال در مكانيسم نعوظ و نرسيدن به اوج لذت جنسی (ارگاسم)
تهوع و استفراغ
كاهش سديم خون در اثر مصرف زياد مايعات (هيپوناترمی)
سردرد و سرگيجه و تشنج
آنمی آپلاستیک (سرکوب شدید خونسازی مغز استخوان)
افت شديد خلق در روزهای پس از مصرف
خستگی و افسردگی شديد تا يك هفته پس از مصرف
احتمال اعتياد جسمی كم است ولی احتمال اعتياد روانی بسيار زياد است.
احتمال سميت كبدی
صدمه به اعصاب مغزی
بزرگ شدن پستان در آقايان (ژنيكوماستی)
احتباس ادراری (Retension)
تخریب عضلات مخطط (رابدومیولیز) که در نتیجۀ افزایش دمای بدن رخ می دهد و می تواند بعلت رسوب مواد حاصل از این تخریب در کلیه باعث آسیب به این ارگان شود.
ميزان بروز مرگ در اثر مصرف اكستازی 2 در 100000 مصرف كننده است.
دختران جوان بعلت اثرات هورمونهای جنسی زنانه، در صورت مصرف اكستازی در معرض خطر بيشتری برای ابتلا به افت سديم خون و بدنبال آن تشنج هستند. (ميزان بروز SIADH در ارتباط با استروژن خون افزايش میيابد).
ü موارد منع مصرف:با توجه به اثرات اكستازی در افزايش فشار خون و تعداد نبض و با توجه به اينكه گروهی از مردم پاسخ و واكنش بيشتری نسبت به اين ماده نشان میدهند افراد با سابقه فشار خون بالا، مشكلات قلبی (اختلالات ضربان قلب و…) يا افراد با سابقه سكته قلبی نبايد از اين ماده استفاده كنند. افراد با سابقه مشكل كبدی و كليوی نيز منع مصرف قطعی دارند.
كسانی كه از داروهای ضد افسردگی مثل فنلزين، ترانيل سيپرومين و ضد افسردگیهايی مثل پروزاك و زولوفت (Zoloft) هم استفاده میكنند به هيچوجه نبايد از اكستازی استفاده كننده موارد مرگ ناشی از مصرف همزمان اين داروها با اكستازی گزارش شده است.
علائم مسموميت با اكستازی (مربوط به بالا رفتن بيش از حد غلظت دارو در خون) به شكل افزايش شديد ضربان قلب، فشارخون، خستگی، گرفتگی عضلانی یا حملات حاد ترس (Panic Attack) میباشد. در صورت بروز علائم فوق شخص بايد فعاليت را كنار گذاشته، بنشيند و مايعات (آب و آب ميوه) به ميزان كافی مصرف كند. در صورت بروز علائم مثل تشنج، كاهش سطح هوشياری و … هرچه سريعتر به مراكز درمانی مراجعه شود. در صورت مصرف همزمان قرصهای اكستازی با الكل عوارض ناشی از دهيدراتاسيون و كاهش آب بدن تشديد میشود و در عين حال عوارض اكستازی بر خلق كاهش میيابد
ü نتایج آخرین تحقیقات:
در يك بررسی انجام شده یا كمك اسكن(PET (Positron Emission Tomography كه روی 2 گروه 14 نفری از مصرف كنندگان اكستازی (حداقل 3 هفته مصرف) كه هيچ داروي روانگردان دیگري مصرف نكردهاند و 15 نفر كه هيچ دارويی مصرف نمیكنند نشان داده شد كه ميزان سروتونين در مغز بشدت كاهش يافته است و سلولهای عصبی حاوی سروتونين آسيب ديدهاند. لازم به ذكر است كه افراد مورد مطالعه از لحاظ سن و تعداد زن و مرد مشابه بودهاند.نحوۀ اثر در مغز
آمینهای مغز – بویژه نوراپی نفرین و سرتونین نوروترانسیمترهای مسیرهایی هستند كه كارشان بروز خلق است. با توجه به فرضیه آمینی، كاهش عملكرد این آمینها باعث افسردگی خواهد شد و افزایش فعالیت آنها باعث بالا رفتن خلق میشود.
MDMA از طرقی كه ذكر خواهد شد باعث افزایش خلق و احساس نشاط میشود.
فرضیه تاثیر MDMA ( اكستازی ) بر مغز:
1 - افزایش آزادسازی سروتونین در سیناپسهای مغزی
2 - بلوك بازجذب سروتونین
3 - افت میزان سروتونین مغز
4 - اثرات غیرمستقیم بر میزان عوارض پس از مصرف اكستازی :
●● اثرات مثبت:
●● اثرات منفی:
●● اثرات منفی شديد:
●● دختران جوان بعلت اثرات هورمونهای جنسی زنانه، در صورت مصرف اكستاسی در معرض خطر بيشتری برای ابتلا به افت سديم خون و بدنبال آن تشنج هستند. (ميزان بروز SIADH در ارتباط با استروژن خون افزايش میيابد).
●● موارد منع مصرف:
با توجه به اثرات اكستازی در افزايش فشار خون و تعداد نبض و با توجه به اينكه گروهی از مردم پاسخ و واكنش بيشتری نسبت به اين ماده نشان میدهند افراد با سابقه فشار خون بالا، مشكلات قلبی (اختلالات ضربان قلب و…) يا افراد با سابقه سكته قلبی نبايد از اين ماده استفاده كنند. افراد با سابقه مشكل كبدی و كليوی نيز منع مصرف قطعی دارند.
كسانی كه از داروهای ضد افسردگی مثل فنلزين، ترانيل سيپرومين و ضد افسردگیهايی مثل پروزاك و زولوفت (Zoloft) هم استفاده میكنند به هيچوجه نبايد از اكستاسی استفاده كننده موارد مرگ ناشی از مصرف همزمان اين داروها با اكستاسی گزارش شده است.
علائم مسموميت با اكستاسی (مربوط به بالا رفتن بيش از حد غلظت دارو در خون) به شكل افزايش شديد ضربان قلب، فشارخون، خستگی، گرفتگی عضلانی یا حملات حاد ترس (Panic Attack) میباشد. در صورت بروز علائم فوق شخص بايد فعاليت را كنار گذاشته، بنشيند و مايعات (آب و آب ميوه) به ميزان كافی مصرف كند. در صورت بروز علائم مثل تشنج، كاهش سطح هوشياری و … هرچه سريعتر به مراكز درمانی مراجعه شود. در صورت مصرف همزمان قرصهای اكستاسی با الكل عوارض ناشی از دهيدراتاسيون و كاهش آب بدن تشديد میشود و در عين حال عوارض اكستاسی بر خلق كاهش میيابد
●● نتایج آخرین تحقیقات:
در يك بررسی انجام شده یا كمك اسكن(PET (Positron Emission Tomography كه روی 2 گروه 14 نفری از مصرف كنندگان اكستاسی (حداقل 3 هفته مصرف) كه هيچ داروي روانگردان دیگري مصرف نكردهاند و 15 نفر كه هيچ دارويی مصرف نمیكنند نشان داده شد كه ميزان سروتونين در مغز بشدت كاهش يافته است و سلولهای عصبی حاوی سروتونين آسيب ديدهاند. لازم به ذكر است كه افراد مورد مطالعه از لحاظ سن و تعداد زن و مرد مشابه بودهاند. دوپاین مغزرمان
برای درمان اعتياد به اين ماده به روان درمانی و كار سخت گروهی نياز است. هيچ پادزهر (آنتیدوتی) برای مسموميت با اكستاسی وجود ندارد. در صورت بروز علائمی مثل تب شديد، تشنج و تغييرات ضربان قلب (تاكی آريتمی)، درمان علامتی است. از تركيبات ضد افسردگی و آنتیسايكوتيك برای درمان عوارض در روزهای پس از مصرف استفاده میشود.
لطفا برای خرید و دانلود به انتهای صفحه مراجعه نمایید.
جهت پشتیبانی
و جهت طرح سوال، پیشنهاد یا انتقاد
می توانید از قسمت تماس باما،
پیام خود را برای ما ارسال نمایید.
در اولین فرصت، پاسخگوی شما دوست عزیز خواهیم بود.
بهترین ها حق شماست.
مبلغ قابل پرداخت 5,000 تومان